![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam sobie skrypcik: Cytat <?php echo "REMOTE_ADDR: {$_SERVER["REMOTE_ADDR"]}<BR>\n"; echo "HTTP_X_FORWARDED_FOR: {$_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]}" ?> Jak ktokolwiek wchodzi na tą stronę, to wynik jest następujący: Cytat REMOTE_ADDR: 0.0.0.0 HTTP_X_FORWARDED_FOR: Strona jest na moim własnym serwerze postawionym na xampp-ie. Czy to coś nie tak ze skryptem, xampp-em czy może jeszcze coś nie tak? Serwer jest w sieci i przechodzi przez router. Może powinienem jeszcze jakiś port otworzyć? PZDR |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dam głowy uciąć ale zdaje sie ze nagłówki HTTP_X_FORWARDED, HTTP_X_FORWARDED_FOR etc. są wysyłane tylko wtedy gdy użytkownik korzysta z nie w pełni anonimowego serwera posredniczacego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, za chwilkę sprawdzę ten kod. Głównie chodzi mi o sprawdzanie samego adresu IP.
A teraz ciekawostka. Na stronie za.pl skrypt zadziałał bez mrugnięcia, tak więc kod w tym przypadku jest ok (ale kto wie)... A co do mojego serwera, to wywaliłem z niego xampp-a i zainstalowałem IIS (Win2000) i zainstalowałem mu PHP5 i tamten mój kod zadziałał. Na IIS-ie serwera prowadzić nie będę, bo mu po prostu nie ufam... ![]() Czytałem gdzieś, że safe mod w php wyłącza pewne skrypty. Czy wśród nich jest ten odnośnie adresu IP (nie ustawiałem safe moda, ale może był domyślnie, a zapomniałem tego sprawdzić przed jego wywaleniem... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://us2.php.net/features.safe-mode
Safe mode wyłącza tylko niektóre funkcje(np. systemowe), więcej pod adresem u góry.. |
|
|
![]()
|
|
No dobra... Na apachu 2.2.4 z PHP 5.2.1 jest to samo. Przejrzałem logi, a w nich mam np. coś takiego:
Cytat 0.0.0.0 - - [01/Jul/2007:13:29:53 +0200] "GET /test/ip.php HTTP/1.1" 200 59 Odpaliłem stronę, co sprawdza adres IP i wyświetla czas pobytu na stronie. Wynik jest taki: Cytat REMOTE_ADDR: {0.0.0.0} Na stronie przebywasz już 9 min. z takiego kodu:
Jak był przez chwilkę IIS, to wykrywał przynajmniej mój adres sieciowy, a teraz nic... Może coś w konfigach powinienem zmienić albo coś? Pomysły mi się już skończyły... ![]() |
|
|
-Benoit- |
![]()
|
Goście ![]() |
Trzeba dobrze szukać w google
![]() Pomaga wpisanie gdziekolwiek w httpd.conf linijki: Kod Win32DisableAcceptEx U mnie to pomogło. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:45 |