![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam problem, z któym juz nie moge sobie dać rady. zainstalowałam apacha, i wszystko działa poprawnie (tak mi sie wydaje). sprawdzam strone index.html i też ok, problem jest gdy wpisuje kod php- w tedy na stronie jest wyświetlany kod php. na prawde nie wiem co z tym zrobic. wiem ze dla was to pewnie smieszne, ale na prawde prosze o pomoc ![]() [+] edit Pamiętaj o tagach w temacie następnym razem : ) --- ~strife |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamienić rozszerzenie z index.html na index.php i wówczas zobacz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej zródło takiej strony. To może dasz nam więcej informacji na temat twojego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
<HTML>
<HEAD> <TITLE>TEST PHP</TITLE> </HEAD> <BODY> <? phpinfo(); ?> </BODY> </HTML> to jest źródło. a jesli chodzi o rozszerzenie to jest to .html. (wczesniej bylo .php i tez nic ![]() aha, dodam ze pracuje na win home ;/ Ten post edytował mirka 30.06.2007, 18:14:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie jest użycie gotowych konfiguratorów, które Ci zainstalują pakiet php + apache + mysql. Polecam WAMP Server, poszukaj na google. Zainstalujesz, uruchomisz i Twoje problemy się skończą. Ewentualnie potem, sobie sama zainstalujesz wszystko krok po kroku ( na wortalu jest artykuł na ten temat ).
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
hymm.. szczerze to chyba własnie przed chwila
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hymm.. szczerze to chyba własnie przed chwila ![]() ![]() Nie trzeba go kompilować. Poczytaj http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/serwe...ysql_na_windows. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
kompilować hmm nie raczej nie trzeba (pod Windows). Tutaj masz artykuł o instalacji Apache/PHP/MYSQL Jeśli jednak nie zależy Ci na instalowaniu wszystkiego po kolei, możesz skorzystać z gotowego rozwiązania np Server2go ; może się przyda; do testów czy rozpoczęcia działań z php jest w sam raz i łatwo się przenosi Co do instalacji to już mnie ktoś uprzedził ![]() Ten post edytował atomek4 30.06.2007, 18:45:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem taki sam problem na początku; czasem tag <? nie działa i trzeba zastąpić go takim: <?php
-------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Glarden: tak to może być jedna z przyczyn, ale tu chodzi chyba oto, że w ogóle php nie jest doinstalowane do Apache'a
|
|
|
![]()
|
|
Miałem taki sam problem na początku; czasem tag <? nie działa i trzeba zastąpić go takim: <?php Miło by było, gdybyś temat przeczytał od początku ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako domowy serwerek do skryptow polecam webserv-a http://www.webserv.pl/
Ten post edytował deirathe 30.06.2007, 18:59:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, ale ona nie twierdziła, że ma tę opcję włączoną
![]() Ok, ok, przepraszam, nie doczytałem. -------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
z <?php ?> tez nie działa.
no coż, zainstalowałam teraz wamp serwer, jak mi polecono, ale nie wiem jeszcze czy umiem sie tym posługiwac.. ;/ przy wpisaniu localhost dalej nic sie nie pokazuje...ehh |
|
|
![]()
|
|
Może ten artykuł Ci pomoże
|
|
|
![]()
|
|
z <?php ?> tez nie działa. no coż, zainstalowałam teraz wamp serwer, jak mi polecono, ale nie wiem jeszcze czy umiem sie tym posługiwac.. ;/ przy wpisaniu localhost dalej nic sie nie pokazuje...ehh A uruchomiłaś go, po zainstalowaniu? W tray'u ( miejsce koło zegarka ) powinna się pokazać jego ikonka. Podaj nam więcej informacji, i dobrze by było jakbyś przeczytała również zawartość link'a, który podał kolega wyżej. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webserv jest również łatwiutki i miły w obsłudze
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:14 |