![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
![]() Mam taki kłopot: Chciałbym stworzyć coś w rodzaju kreatora online do gotowych szablonów stron, tak, aby ktos mógł sobie krok po kroku wypełnić tekstem, wstawić swoje zdjęcia, ustawić krój czcionki itp wg gotowego wzoru, potem zapisać i zobaczyć tylko kod html, ale bez <html></html> i tagów <meta> Stroną pierwszą byłaby strona z mozliwością wyboru szablonu, potem (mniej więcej) tak jak w naprędce zrobiłem dla pokazania o co mi chodzi tu: WZÓR Będę bardzo wdzięczny za pomoc. ![]() [+] edit Na przyszłość pamiętaj o tagach ; ) --- ~strife -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale o co chodzi? Z czym nie możesz sobie poradzić?
Jeżeli sądzisz, że ktoś zrobi to za Ciebie, to się mylisz! -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, nie, to nie tak. Nie lubie sprawiać takiego wrażenia. Staram się sam dochodzić do tego na co pozwala moja nieumiejętność
![]() ![]() ![]() Zreszta staram się bardziej pomagać niz szukać gotowców w podobnej pracy, tyle, ze jeszce niewiele mogę pomóc ![]() ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć... Może spróbuj napisać najpierw coś takiego:
<html> <head>na sztywno wpisane meta i title, kodowanie itp</head> <body> ->tutaj zmienna tekstowa np $body_content </body> </html> wartość zmiennej $body_content pobierasz z pliku txt np body_content.txt, a jak juz to ci bedzie działać to robisz edycję i zapis za pomocą edytorka jakiegoś np tinyMCE. To tak w ogóle, a w szczególe to obawiam się ze jest zbyt złożone jeśli nigdy nie pisałeś w php. Zacznij wiec najpierw od zapisu i odczytu zmiennej z pliku. Pozdrawiam -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
to juz mi zaczyna jakoś rozjasniać w głowie
![]() ![]() Wiem, że byc może porywam sie z motyką, ale jeszcze dwa miesiace temu nie wiedziałem, ze jest cos takiego jak cms. Teraz mam juz nawet działającą stronke ![]() ![]() Czyli nauczyć się w pierwszej kolejności, zapisywać i odczytywać zmienne z pliku ? Idę szukać w elementarzu google ![]() Dzieki za podpowiedź. Każdą następną powitam z przyjemnością ![]() -------------------- _____________________________________________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:46 |