![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
![]() W temacie relacyjnych baz danych MYSQL jestem nowicjuszem, do tej pory korzystałem tylko i wyłacznie z arkusza kalkulacyjnego MS Excel. Zrobiłem jednak bardzo prostą bazę danych SKLEP składającą się z trzech tabel (First, Second, Third), która można pobrać stąd http://img514.imageshack.us/my.php?image=mysqlzz2.jpg . Chciałbym prosić o pomoc w stworzeniu zapytań do następujących kwestii.. 1.Proszę wyświetlić imiona i nazwiska wszystkich klientów razem z produktami jakie zakupili. Wyniki posortowac wg nazwisk. 2.Proszę podać średni wiek klientów, którzy kupowali drukarki lub skanery. 3.Proszę podać nazwiska, imiona płeć tych osób, które dokonywały zakupu w sklepie conajmniej dwukrotnie. 4.Proszę podać ilość transakcji dokonanych przez mężczyzn i przez kobiety. 5.Prosze podać płeć, zainteresowania, a także datę ostatniej transakcji najmłodszego klienta. 6.Proszę podac ile razy kupowany był dany produkt. 7.Proszę podać ilośc transakcji dokonanych w marcu i kwietniu przez osoby, które interesują się sportem ![]() Pozdrawiam Udało mi się załatwić pierwszy problem ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:01 |