![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie - jest jakaś funkcja (albo jak taką napisać), która kopiowałaby zawartość katalogu z podanego adresu w polu ? Czyli user podaje adres np. http://www.domena.pl/fotki/, a skrypt przenosi zawartość tego katalogu na serwer (do wybranej lokalizacji)...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od tego czy masz dostęp do tego serwera?
Login, hasło, ... ? Jeśli nie to zapomnij. Wyobrażasz sobie jakbym podał adres onet.pl i niech mi skrypt kopiuje. Trochę wyobraźni na temat bezpieczeństwa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz tam jakąś określoną stronę, np zwykłe wylistowanie Apache'a to możesz pobawić się preg'ami.
Jeśli nie to możesz napisać jakiegoś pająka ( tylko jak zauważył mike nie ma to większego sensu ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładniej to chodzi o wyciąganie fotek z tych katalogów... Potrzebne to do galerii...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dostęp?
Jeśli nie to powtarzam: nie da się. No chyba, że znasz dokładnie nazwy wszystkich elementów znajdujących się w danym katalogu. A poza tym od razu przyznaj (podejrzewam to na 99%), że chcesz kogoś okraść. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Dys/Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy kopiowaniu nie uwzględnia daty utworzenia pliku. Zamiast funkcji: file(), copy() należy użyć bardziej wyrafinowanych metod. Na moim lokalhoscie działa:) Testowałem na tym samym folderze co mam skrypt i wyszło mi coś takiego: Kod mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror/mirror chodziło by w nieskończoność gdyby nie zabezpieczenia windowsowe;) A poza tym od razu przyznaj (podejrzewam to na 99%), że chcesz kogoś okraść. Wszelkie materiały zamieszczone w tym poście mają charakter tylko i wyłącznie szkoleniowy. Autor nie bierze odpowiedzialności za wykorzystanie powyższych materiałów do celów niezgodnych z prawem Polskim.* *To tak na wszelki wypadek jak by prokurator chciał mi dać współudział. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej nie zadziała
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jasne... Nie chcę nikogo okradać, chodzi o to, że do galerii trudno wrzucać zdjęcia pojedynczo... Nie przeszkadzało by mi to, że podany katalog znajduje się na moim serwerze, do którego mam login hasło.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Dys/Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu tylko to sprawdziłem z ciekawości w kod się nie zagłębiałem, ale jak tylko wrócę z pracy do domku to posiedzę nad tym ;]
A i żeby nie było sprawdzałem to na swoich serverach próbowałem z jednego przekopiować do drugiego no ale nie poszło:P Ten post edytował deirathe 29.06.2007, 15:43:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz wrzucać zdjęcia grupowo do galerii, to zrób czytanie z zipów. Ktoś na swoim komputerze przygotowuje archiwum z fotkami. Ty przygotowujesz panel, gdzie ten ktoś może sobie zuploadować te archiwum, a ty po stronie serwera phpem je rozpakowujesz. Tyle. Ja u siebie to tak rozwiązałem.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:55 |