![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie stronkę w php/mysql i chce uzyskać efekt który widziałem gdzieś w necie czyli tekst wewnątrz jednej komórki tabeli wyrównany na 3 sposoby:
autor-wyrównany do lewej, temat-wyrównan, do środka, data-wyrównany do prawej . Tam gdzie to widziałem użyto znaczników DIV ale u mnie nie wiem czemu powodują złamanie wiersza czego właśnie chce uniknąć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
float: left;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba sie nie zrozumieliśmy nie chodzi mi o otaczanie tabeli tekstem tylko o to by wewnątrz jednej i tej samej komórki tekst był podzielony w sposób jaki napisałem.
Ten post edytował Lord_JABA 28.06.2007, 13:51:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba sie nie zrozumieliśmy nie chodzi mi o otaczanie tabeli tekstem tylko o to by wewnątrz jednej i tej samej komórki tekst był podzielony w sposób jaki napisałem. ~kossa napisał, abyś dla elemntów <div> użył "pływania" - spowoduje to, że bedą one wyświetlane obok siebie. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Chyba trochę niekumaty jestem mógł bym poprosić o krótki przykład?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... mógł bym poprosić o krótki przykład? Porównaj (wynik w przeglądarce): -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
To nie działa. W kodzie mam
i dalej wszystko jest wyświetlane jak leci a gdy próbuje np. wyrównać tylko autora do prawej pomijając resztę "DIV" to łamie on linie Ten post edytował Lord_JABA 29.06.2007, 01:05:04 |
|
|
![]()
|
|
To nie działa... Mnie tam działa ![]() -EDIT- komórka nie komurka (patrz: tytuł wątku) Ten post edytował JaRoPHP 29.06.2007, 16:22:40 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:18 |