![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z sortowaniem wyników wg tytułu filmu. Niektóre filmy mają spację na początku tytułu lub cudzysłów. Filmy z tymi znakami niestety są na początku. Jak mogę zrobić, aby posortowało mi wg właściwego tytułu (bez tych znaków), a wyświetliło już z nimi... Proszę o pomoc, pozdr, MM |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak mogę dodatkowo usunąć z tego cudzysłów i kropki z początku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod SELECT * FROM filmy ORDER BY ltrim(if(substring(nazwa_filmu,0,1)='.' OR '"',replace(nazwa_filmu,substring(nazwa_filmu,0,1),''),nazwa_filmu)); Coś w ten sposób, bardzo możliwe że nie będzie działać więc traktuj to raczej jako podpowiedź ; ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:11 |