![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam jedną taką funkcję:
Funkcja:
includuje formularz edycyjny z folderu skins/nazwa_szablonu/mods/users/formularz_edycja_profilu.inc.php i chcę wyechować zmienną $email_row w value jednego z pól tego formularza... nie pisałbym tego tematu gdyby takowa wartosc w puli w ogóle się wyświetliła, lecz ona tego nie robi... wrazie czego wklejam formularz: jak widać próbowałem "echować" zmienną, lecz ten sposób jakby nie przynosił rezultatu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$login_row, $haslo_row i $login_row są zmiennymi lokalnymi funkcji edytuj_profil().
Możesz zrobić tak:
a pózniej wypisać do formularza np tak: Kod value="<?php echo $this->email_row;?>"
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $login_row, $haslo_row i $login_row są zmiennymi lokalnymi funkcji edytuj_profil(). $this->skins_include('formularz_edycja_profilu.inc.php', 'users'); jest funkcją lokalna edytuj_profil(); taże... (chyba) a to:
daćw funkcji edytuj-profil();l? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodzilo oto, ze zmienne nie byly widoczne poza funkcją, gdyż byly to zmienne lokalne. No to zrobilo sie z nich wlasciwosci klasy, przez co sa widoczne w calej klasie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:06 |