![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,wiem,że ten temat był wałkowany 10000 razy tutaj i w wielu innych miejscach, ale ja poprostu chyba jestem beztalenciem do PHP i MySQL...Kupiłem Vademecum Profesjonalisty - PHP i MySQL od tygodnia siedzę nad przykładami tam zawartymi, ale nadal nie potrafię zrobić serwisu takiego jak w tej książce - dotyczącego szybkich wiadomości...tzn serwis zrobię ,ale nie potrafię zrobić logowania (żeby można było dostać się do tego serwisu poprzez login i hasło ..) a wcześniej zarejestrować tego użytkownika
![]() ![]() ![]() Serdeczne dzięki w razie gdyby ktoś uratował mi życie.... ![]() mega |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rowniez kupilem ta ksiazke niedawno, teraz zaluje :/ w niej nie ma nic co jest potrzebne do wlasnie takich projektow, a zrodla z plyty cd nie dzialaja ;/
podpowiem ci, wykorzystaj do tego baze, rejestracja do bazy i logowanie oparte na sesjach wykorzystujac loginy i hasla z bazy, a pisanie newsa mozesz zrobic w takis sposob, dac do tabeli userow dodatkowa kolumne, np moga_pisac i jezeli jest tak to pokazuje sie menu dodaj newsa a jezeli jest nie to nie moga i sie nie pokazuje, ja to bym tak zrobil ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy moglbys mi jakos przykladowo zobrazowac to? bo ta ksiazka mnie dobija... nic mi kompletnie z tego nie wychodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz tu będzie coś w tym stylu:
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem. Do tego czasu temat pozostanie zamknięty. ![]() ![]() ![]() Więc zrób to zawczasu ![]() Poza tym: Cytat tzn serwis zrobię... Chyba 'przeklepię' ![]() Cytat ale nie potrafię zrobić logowania (żeby można było dostać się do tego serwisu poprzez login i hasło ..) a wcześniej zarejestrować tego użytkownika sad.gif - chodziło by mi o coś takiego... i siedzę i siedzę, kombinuję i nic mi nie wychodzi... Pokaż co kombinujesz - bo jak na moje prosty skrypt tego typu to jakieś 20 minut przy znajomości PODSTAW php i mysql'a. Przed tą książką zapoznaj się z : Kurs PHP Kurs MySql Ten post edytował uli 27.06.2007, 11:29:03 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
zaraz się z tym zapoznam...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.
Do tego czasu temat pozostanie zamknięty. Uli trafiłeś w sedno sprawy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:43 |