![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
System logowania użytkowników na stronie.
Dane userów zgromadzone w tabeli o strukturze: id | login | pass | email | imie | status | i kilka innych kolumn z dyrdymałami | id | login | pass | email | imie | status | i kilka innych kolumn z dyrdymałami | Każdy user ma swój record. Chciałbym zapisywać dla każdego usera (id) różne dane przyrostowo np. logować daty jego logowania się, stworzyć dla każdego usera coś w rodzaju (ulubionych) gdzie notowane były by URL jego ulubionych podstron. Mało mam doświadczenia więc zapytuje jak najwygodniej to zrobić bo jawi mi się tu wizja, lub raczej potrzeba stworzenia w tabeli 3 wymiaru. Nie wiem czy dobrze myślę. Czy jest możliwość utworzenia np. pola o nawie 'daty_logowan', Tylko jak tam zapisywać daty "jedna pod drugą" i jak je odczytywać. Czy wogóle to słuszna koncepcja zapisywania tego w jednym polu, czy może lepiej w osobnej tabeli i jakieś relacje stworzyć ? Może ktoś mnie zainspiruje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:25 |