![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mając taki kod:
mogę wpisać, by sprawdzało więcej niż jedną zmienną, czy dla każdej zmiennej muszę robić osobne sprawdzanie?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mozesz skorzystac z operatora logicznego : || (lub) [php] if( !$tytul || !$autor || !$data){ ... ... ... } -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i wyświetla mi Parse error: syntax error, unexpected $end. Na linii która jest podana nie ma żadnego kodu Ten post edytował Rico_ds 26.06.2007, 13:06:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd tkwi w tym, że nie zakończyłeś gdzieś nawiasu }
Poszukaj sam, bo po tym kawałku kodu nie da się tego znaleźć. -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
ok, tamto znalazłem, ale teraz mam inny problem. Niby wszystko pięknie ale nie zapisuje mi danych w baze. Możecie zerknąć na to co z tym jest nie tak?? Czy i jak można by było zrobić, że w momencie nie wypełnienia wszystkich wymaganych pół można było się wrócić i wypełnić tylko te brakujące a nie wszystko od nowa??
Ten post edytował Rico_ds 26.06.2007, 14:53:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posprawdzaj typy czy masz poprawne z tymi ktore zapisujesz do bazy Varchar, date itp. A co do tego coby dane były zawsze dostepne w formularzu to proszę użyć JS, na pewno pomoże lub AJAX. albo przechowywać dane w jakiejś zmiennej i po przeładowaniu strony je przywrócic :/
![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:04 |