![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zacząłem robić projekt wymagający zassania XMLa do tablic. Całkiem sprawnie idzie to przy użyciu DOM w php 5 ale nie moge sobie poradzić przy bardziej złożonym XMLu. Poniżej przykład (istotne może być zobaczenie XMLa spod linku) z ktorego probuje wyciągnąć dane z tagu <prf:OutputCharSet>, niestety nie udaje mi sie zawsze zwraca pustą tablice, czy ktoś może mi pomoc?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie o wiele wydajniejszy i lepszy jest SimpleXML, poza tym jak mamy ci pomóc jak nie widzimy struktury XML, poza tym użyty jest namespace w tym tagu weź to też pod uwagę
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poza tym jak mamy ci pomóc jak nie widzimy struktury XML przecież podał linka, w kodzie zbinior, nie możesz użyć simplexml, tak jak powiedział marast78 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza się podał moje przeoczenie..sorki, przejrzę to jak znajdę czas po pracy
![]() za pomocą simpleXL (to co nie napisałeś nie działa, głównie dlatego, że użyto w xml namespaces i do tego poprzeplatene, więc musisz iść po drzewie w ten sposób bądź uzyć preg i regexp ![]()
Ten post edytował marast78 27.06.2007, 09:14:26 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:59 |