![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dlaczego nie widzi tego porównania daty , nie wiem co źle robie
Kod $query = 'select count(*) from #__licznik where ip=\''.$ip.'\' and (date("d.m.y",tm)==date("d.m.y",'.$now.'))'; a moze trzeba zastosować FROM_UNIXTIME() ![]() Kod $query = 'select count(*) from #__licznik where ip='.$ip.' and FROM_UNIXTIME(tm, ![]() ![]() $czas= 25.06.07 no własnie tylko jak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba tam powinno być jedno = przy porównaniu.
Poza tym, jaki tym kolumny ma data ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to wygląda w całości
Kod $now = time(); $czasu = date("d.m.y",$now); $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $query = 'select count(*) from #__licznik where ip='.$ip.' and '(date("d.m.y",'tm')' == '.$czasu.''; $database->setQuery($query); $items = $database->loadResult(); if (empty($items)) { $query = "insert into #__licznik (tm, ip) values ('$now', '$ip')"; $database->setQuery($query); $database->query(); $e = $database->getErrorMsg(); } z jednym = tez próbowałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez date() to funkcja php, a ty ją wywolujesz w zapytaniu tak jakby to byla funkcja sql. Pomijam juz tak drobne szczegoly jak branie jej w ciapki '', co wogole mysql uzna za tekst a nie funkcje. Pomijam rownież mase bledow skladniowych mysql
![]() http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...-functions.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
w moim pierwszym posie napisałem cos takiego :
$query = 'select count(*) from #__licznik where ip=\''.$ip.'\' and FROM_UNIXTIME(tm, ![]() ![]() funkcja FROM_UNIXTIME(tm, ![]() ![]() jesli chodzi o mysql to wszystko jest ok jeśli nie wpisze do zapytania drugiej częsci po and .... wiec nie wiem o co ci chodzi , jak mozesz to zerknij na to co napisałem wyzej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat w moim pierwszym posie napisałem cos takiego : Napisales rowniez z date, co potwierdziles rowniez w drugim poscie. Oto wiec mi chodzi ![]() Co tez maja znaczyc te ![]() ![]() ps: i jaki to ma zwiazek z php? PRzenosze edit: czas zapodany z php musi byc w apostrofach, inaczej bedziesz mial blad skladni zapytania edit2: ip zreszta tez ![]() edit3: pozatym juz ci mowiono ze nie == a = -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
problem rozwiązany
'SELECT count(*) FROM #__licznik WHERE FROM_UNIXTIME(tm,"%Y-%m-%d") = "'.date('Y-m-d').'" '; wielkie dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:30 |