![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko co do walidacji danych w js. Wiem jak zrobić żeby pole musiało mieć określony rodzaj i ilość znaków.
Ale jak zrobić żeby sprawdzało tylko czy pole nie jest puste bez żadnych dodakowych wymagań? Pozdarawiam Ten post edytował rts 24.06.2007, 21:43:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod wyn = AForm.scity.value;
if (wyn == null) { puste }; -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i było jeszcze coś takiego jak
value.length oczywiście trzeba na wszelki wypadek usunąć białe znaki z początku i końca, bo jak ktoś ci poda spację to chyba puści... Klepię z palca i mogę sie mylić.... -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu ale w ogóle nie chce to wyjść :/
Ani tak: Kod //3. Miasto wyn = AForm.scity.value; if (wyn == null) { alert("Proszę podać miasto. " + "Miasto musi zawierać od 2 do 28 liter. " + "Żadne znaki poza literami nie są dozwolone."); return false; }; ani tak: Kod if (scity.value.length == 0) { alert("Wpisz miasto"); return false; }; Co robie źle? :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem czemu ale w ogóle nie chce to wyjść :/ a sprobuj sie dobrac do tego inputa po ID -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:42 |