![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wszystko jest jak w temacie...
Robię stronkę - Hosting Video. Po uploadzie tworzą się miniaturki klipów. Ale do miniaturki trzeba wybrać oczywiście miejsce jej wycięcia z klipu (pierwsza klatka odpada ponieważ w 99% jest czarna albo biała). Używam FFMPEG. Jeśli ktoś zna jakieś sposoby będę wdzięczny! Pozdrawiam, Brtekb |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ffmpeg -i plik_wejściowy(video) -ss numer_klatki -vframes 1 -f mjpeg plik_wyjściowy(jpeg)
1. poza tym wpisz w lini polecen ffmpeg i zobacz dostepne opcje 2. przeczytaj regulamin forum. co ten post ma wspólnego z PHP, a tym bardziej programowaniem obiektowym? poza tym tytuł tematu jest z lekka niezgodny z treścią. 3. istnieje też rozszerzenie udostępniające łatwe API pod PHP: http://ffmpeg-php.sourceforge.net/, tj.
Ten post edytował sopel 24.06.2007, 20:24:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mam - nawet dokładnie ten sam, jednak tam gdzie jest (numer klatki) jest to sekunda filmu z której ma być wycięta klatka.
No właśnie - sekunda, i tutaj potrzeba mi czas trwania. Mogę ustalić stały na 2 sekundy, 3 sekundy ale jeśli klip jest krótszy obraz się nie tworzy. Można skorzystać z klasy ffmpeg_movie która oferuje funkcję getDuration jednak instalacja owej klasy jest tak masakrycznie niezrozumiała, że szukam innego rozwiązania. PS Za umieszczenie tematu przepraszam - jeśli możliwe proszę przenieść. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 11:23 |