![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam takie pytanie, starm sie napisac strone stosujac wzorzec MVC, stosuje przy tm Smarty i Peara ale to nie wazne. Glowny problem dla mnie tkwi w teorii samego rozwiazania. Otoz jesli chodzi o sterowanie kacja to jest niby wszystko dosc proste ale nie wiem czy zalozenie dobrze rozumiem. Wysiwetlenie strony polega na tym ze zmianie ulega tytul, dane ktore pojawiaja sie w dziale content, tlo strony i boczne menu. Nie wiem wiec czy stosowac i pisac osobne akcje dla kolejnych odslon, czy napisac jedna mmetode klasy Controllera, pobierajaca odpowiednie parametry. Nie chce tutaj podawac kodu, ktory juz napisalem, bo jest go dosc sporo, ale powiem tylko ze obecnie lacze klasy modelu, akcji i widoku z instrukcja switch-case w indexie i wlasnie nie wiem czy teoretycznie jest to zgodne z zalozeniami MVC. Dodam ze nie zalezy mi narazie na optymalizacji skryptu a raczej na zglebieniu samej teorii. Dzieki i pozdrawiam. Ten post edytował MadHatter 24.06.2007, 02:03:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 04:25 |