![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje napisać prostą klasę języków:
Mam folder: lang/ w nim pl/ oraz en/ ,a w nich plik lang.class.php . Teraz kiedy dam echo $lg['hello'] nic nie wyświetla ,a w powinno w zależności od języka :/ . Co zrobiłem źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz co zawiera zmienna $lg:
Wydaje mi się, że problemem, który masz w skrypcie jest zasięg zmiennych, zauważ, że dane z pliku z językiem zostają wczytane w obrębie funkcji, dlatego na zewnątrz nie widzisz tej zmiennej, możesz ową zmienną wyciągać na zewnątrz poprzez return, a następnie przypisać ją do zmiennej.
Pozdrawiam. PS. Gdybyś miał raportowanie błędów ustawione na E_ALL od razu byś to zauważył ; ) -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie ( ++ ) dla ciebie , już wszystko chodzi :-). Bardzo dziękuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:22 |