![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec mam maly problem i nie znam przyczyny problemow, jest to cóś ala MVC niestety nie przekazuje mi obiektow i musze sie bezposrednio odowlywac do metody :/ (Klasa::metoda).
No to teraz troche kodu: TO jest zadeklarowana klasa DataAcces:
i klase modelu:
no i na koncu jak chce to polaczyc czyli zeby model mogl korzystac z metod DataAccess. Oto kod ktory jakos nie dziala i niewiem czemu...
niestety po uzyciu w Modelu:
wywala mi piekny blad "Call to nonobject function[...]". Tak wiec nie wiem o co chodzi :| teoretycznie obiekt powinien byc przekazywany i mozliwy do uzycia no ale nie jest... Ten post edytował Luke_Star 23.06.2007, 09:52:41 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
1. nie robi sie czegos takiego :
tylko tak:
2.w category model zmien tą funkcje na taką:
i zobacz co zwraca |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem sobie:
i co zabawne zwracami ze ze obiekt ma w sobie metody, ale gdy w tym samym modelu lec zinnej metodzie uzyje $this->dao->querys() stwierdza ze tego czegos nie ma :| wykonanie konstruktora i dopisanie wartosci do zmiennej $dao powinno byc w miare trwale tzn. być dostępne dla innych metod klasy, po za tym zmienne klasy DataAccess są dostepne po dopisaniu wartosci a nastepnie wykonaniu echo() wartosc jest ladnie drukowana. Niestety metody sa jakby niedostepne... pomoze ktos? Ten post edytował Luke_Star 25.06.2007, 09:17:56 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:32 |