![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem następujący. Gdy kolumna w bazie danych menu ma wartości numeryczne (int) to wszystko jest ok, jednakże gdy zmienię jej typ na varchar i tam wpisze jakieś nazwy (zamiast liczb, np. teraz domyślnie jest aby wczytał home) to wyświetla się następujący błąd: Cytat Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/w/php/php_mail.php on line 19 19ta linia to: Cytat $rekord = mysql_fetch_assoc($wynik); Reasumując chodzi o to że nie chodzi, a że skorzystałem z gotowca nie wiem co jest źle... Siedzę już nad tym sporo i nie wiem czemu gdy są wartości liczbowe w tej kolumnie wszystko gra a jak już nazwy to nie chce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może: ? Poza tym, jak nie działa zapytanie sql-a, to najpierw je sobie wyświetl, i upewnij się, że wygląda poprawnie:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może: ? Nic nie daje... Poza tym, jak nie działa zapytanie sql-a, to najpierw je sobie wyświetl, i upewnij się, że wygląda poprawnie:
Cytat SELECT text FROM pages where menu=home;Unknown column 'home' in 'where clause'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukaną wartość w ciapki weź:
albo tak, jeśli chcesz ładnie - z zachowaniem konkatenacji:
-------------------- -----------------------
My hovercraft is full of eels! |
|
|
![]()
|
|
thx
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:00 |