![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem, chciałbym wykonać skrypt php w js ( bardzo słabo znam ). Chodzi o wykonanie przycisku:
który po kliknięciu zwracałby w miejscu buttona status serwera. [ Status ] =*klik*=> [ Online ] coś takiego. Posiadam skrypt w php do sprawdzania statusu oto on:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JavaScript nie ma funkcji fsockopen i podobnych. Nie ma w ogóle możliwości sprawdzenia dostępności serwera albo ja źle czytam dokumentację.
![]() Możesz wykorzystać obiekt XmlHttpRequest, czyli popularny AJAX. ![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JavaScript nie ma funkcji fsockopen i podobnych. Nie ma w ogóle możliwości sprawdzenia dostępności serwera albo ja źle czytam dokumentację. ![]() Możesz wykorzystać obiekt XmlHttpRequest, czyli popularny AJAX. ![]() a czym jest AJAX? bo mi sie zdaje ze to javascript, albo zle czytam dokumentacje ;p -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
A jest jakaś możliwość żeby połączyć ten skrypt z js
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robiłem sobie ostatnio coś takiego właśnie - jednak do serwerów CS.
możesz podejrzeć sobie jak wygląda javascript ![]() http://bambo.pl/tmp/cs_status_checker/ -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc ale dużo nie zobaczę bo masz zakodowany kod js :F
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fakt, proszę
![]() Najbardziej przydatna funkcja w moim js dla Ciebie - RetriveInfo Ten post edytował Balon 23.06.2007, 12:58:15 -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 18:41 |