![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy można wysłać za pomocą cURL-a sesje i je zarejestrować?
jeśli tak to proszę o przykład. a dokładniej chodzi mi o to że chcę wysłać na inny skrypt pewne dane, ale skrypt wymaga żeby sesja była zarejestrowana. -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady, IMO. Musisz pobawić się cookie odpowiednim ustawionym albo SSID w adresie, w zależności, co obsługuje ta witryna.
Hmmm, no i mam nadzieję, że nie walnąłem głupoty teraz jakiejś, bo jeśli tak, to wybacz ![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to ma być??
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co to ma być?? Miło by było, gdybyś pofatygował się i poszukał czegokolwiek na google o curl/libcurl... Wtedy nie padło by to pytanie. Pierwsza literka skrótu curl - client, czyli biblioteka kliencka. A teraz przypomnij sobie jak działają sesje. Podpowiem - po stronie serwera. Wniosek: nie da się zarejestrować sesji przy użyciu cURL. Możesz co najwyżej wywołać skrypt na serwerze, który utworzy sobie sesję, ale to już podstawy. W artykułach i manualu libcurl jest wszystko, czego potrzeba. Pomijając interfejs serwisu, z którym chcesz się połączyć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee :| tu chodzi o zarządzanie PHPSIDem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat eee :| tu chodzi o zarządzanie PHPSIDem Cytat czy można wysłać za pomocą cURL-a sesje i je zarejestrować? Samo ciastko nic Ci nie da... Musi odnosić się do istniejącej sesji, a zarządzaniem sesją zajmuje się serwer. Dzięki przechowywaniu ciastek możliwe jest przenoszenie stanu sesji pomiędzy żądaniami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
z tego co widzę to rozumiemy pytanie jarmiara w dwojaki sposób
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:19 |