![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hejka!
Mam pewien problem z TinyMCE na IE (6 + 7). Mam formularz: gdzie textarea jest inicjowana jako edytor za pomocą:
No i spoko. Problem zaczyna się przy wysyłce formularza i próbie zapisu danych do bazy. Powiedzmy, że zmieniam zawartość pola z 'tekst' na 'lalala'. Pod Opera, FF i Safari pole zawiera aktualnie wpisane w nie dane (czyli 'lalala') natomiast na IE w $_POST['content'] mam tekst wpisany w formularzu przed edycją (czyli 'tekst'). Mówiąc inaczej: edycja nie działa. Myślałem, że może IE zapisuje dane poprawnie (przecież to się dzieje po stronie serwera), a tylko przy ponownym wyświetleniu pobiera je z cache. Ale nie; zapisałem dane spod IE i pokazałem w Operze - te same. Wyświetlenie $_POST w IE zawsze pokazuje początkowe wartości pola. Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem? Możliwe, że to kwestia ustawień przeglądarki ale pomimo prób odnalezienia jakichkolwiek opcji, które mogą się z tym łączyć, nie mogę sobie poradzić :/ Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie mogę pomóc bo pierwszy raz o tym słysze. U mnie działa bez zarzutu więc warto szukać błędu bo tiny fajnie się sprawdza po odpowiedniej konfiguracji.
Próbowałeś wywalić tekst pomiedzy <textarea></textarea> ? Czy wtedy działa ? Ten post edytował Black-Berry 22.06.2007, 12:02:13 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jakiej kolejności przeprowadzasz operacje ?
Zrób tak: - Zapis - Wyświetlenie -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
![]() ![]() Robię to tak: wypełnienie formularza -> wysyłka -> odpalenie skryptu z zapytaniem do bazy -> header() na stronę żądania Aha, zapomniałem dodać, że jeśli się usunie TinyMCE i textarea będzie normalnym polem to zapis działa poprawnie. Ten post edytował phpion.com 22.06.2007, 12:14:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam to samo... także nie wyświetla mi się defaultowy tekst w IE.. doszedłeś już do tego o co chodzi ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:13 |