![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na serverze host.sk stronę i na niej skrypty, które opierają się na cookies. Wszystko działało dobrze do dzisiaj kiedy po próbie zalogowania wyświetla się komunikat:
Kod Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/menu.emu:48) in /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/login.php on line 19
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/menu.emu:48) in /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/login.php on line 20 Wiem że to znaczy że nie można wysłać cookies, ale czy nie znacie sposobu na aktywowanie cookies. Jaśniej wyrażę to tak: Dwa tygodnie temu wrzuciłem stronę na której wykorzystywałem cookies i wszystko działało aż do dzisiaj (żeby było jasno i wyraźnie napisane ;] ) Proszę o szybką odpowiedź bo zależy mi na czasie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz, czy przypadkiem przed wyslaniem ciasteczka nie wyslales cos do przegladarki czyli czy nie pojawil Ci sie kod html wczesniej niz wysylasz ciasteczko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy nie pojawil Ci sie kod html wczesniej
To może być nawet zbędna spacja... -------------------- Nie ma jutra bez komputra.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dam wam zawartość plików w których jest logowanie:
index.php: Kod <html>
<head> <title>Emulation</title> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250"> <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> <META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="-1"> <META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Opis strony"> <META NAME="KEYWORDS" CONTENT="slowa, kluczowe"> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="style.css"> </head> <body bgcolor="#ffffff" background=gfx/bg.jpg topmargin="25" leftmargin="24" bottommargin="0"> <center> <TABLE BORDER="0" CELLPADDING="0" CELLSPACING="0" WIDTH="688" HEIGHT="338"><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="112" background=gfx/up_1x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="112" background=gfx/up_1x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="112" background=gfx/up_1x3.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="112" background=gfx/up_1x4.jpg></TD> </TR><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_2x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_2x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_2x3.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_2x4.jpg></TD> </TR><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_3x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_3x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_3x3.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="172" HEIGHT="113" background=gfx/up_3x4.jpg></TD> </TR></TABLE> <table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 width=688 height=101> <tr valign=top> <td width=154 height=50 background=gfx/lgb.jpg></td> <td width=400 height=50 background=gfx/b.jpg> <center> <? if((isset($login)) && (isset($haslo))) { $plik = file("txt/users.txt"); $licz = count($plik); for($i=0; $i<=$licz; $i++) { $xhaslo = md5($haslo); $user = explode("|XxX/|", $plik[$i]); if(($login==$user[0]) && ($xhaslo==$user[1])) { print("Login: $login<br>Multimedia: Aktiwejt;]<br>Komentarze: Aktiwejt;]<br>"); // wiadomość jeśli user jest zalogowany } } } else { print("<form action="index.php?x=login" method=post> Login: <input type=text name=login> Hasło: <input type=text name=haslo> <input type=submit value=OK><BR> Nie masz konta?! <a href="index.php?x=add">Zarejestruj się!</a> </form>"); //tutaj forma wyświetlam } ?></center> </td> <td width=134 height=50 background=gfx/pgb.jpg></td> </tr><tr valign=top> <td width=154 height=51 background=gfx/ldb.jpg></td> <td width=400 height=51 background=gfx/db.jpg></td> <td width=134 height=51 background=gfx/pdb.jpg></td> </tr><tr valign=top> <td width=154 height=64 background=gfx/lpm.jpg></td> <td width=400 height=64 background=gfx/spm.jpg></td> <td width=134 height=64 background=gfx/ppm.jpg></td> </tr></table> <table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 width=688 background=gfx/bg1.jpg> <tr valign=top><td width=35></td> <td width=209> <? require("txt/menu.emu"); ?> </td> <td width=7></td> <td width=410> <? if($x==""){ $x = "news/pokaz"; } if(file_exists("txt/$x.php")) { include("txt/$x.php"); } else { print("Brak strony do wyświetlenia"); } ?> </td> <td width=27></td> </tr></table> <TABLE BORDER="0" CELLPADDING="0" CELLSPACING="0" WIDTH="688" HEIGHT="144"><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_1x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="230" HEIGHT="48" background=gfx/down_1x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_1x3.jpg></TD> </TR><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_2x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="230" HEIGHT="48" background=gfx/down_2x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_2x3.jpg></TD> </TR><TR> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_3x1.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="230" HEIGHT="48" background=gfx/down_3x2.jpg></TD> <TD ROWSPAN="1" COLSPAN="1" WIDTH="229" HEIGHT="48" background=gfx/down_3x3.jpg></TD> </TR></TABLE> </center> </body> </html> login.php (w adresie jest to odniesione index.php?x=login): Kod <?
if(($login=="") && ($haslo=="")) { print("Niepodałeś loginu lub/i hasła!"); exit(); } if((isset($login)) && (isset($haslo))) { $licz = count(file("txt/users.txt")); $plik = file("txt/users.txt"); for($i=0; $i<=$licz; $i++) { $xhaslo = md5($haslo); $user = explode("|XxX/|", $plik[$i]); if(($login==$user[0]) && ($xhaslo==$user[1])) { setcookie("haslo", $haslo, time()+3600); setcookie("login", $login, time()+3600); $loged = TRUE; } } } if ($loged) { print("Zalogowałeś się!"); } else { print("Złe haslo/login"); } ?> to wszystko mam nadzieje że znajdziecie gdzie zrobiłem błąd (jeśli owy zrobiłem) i mi pomożecie zastosowanie mozecie znaleźć na stronie www.emunation.glt.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kod Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/menu.emu:48) in /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/login.php on line 19 Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/menu.emu:48) in /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/login.php on line 20 Zajrzyj do pliku /mnt/host-users/e/v/i/evildb/lay/txt/menu.emu i zobacz co robisz w linii 48. Tam zostało po raz pierwszy coś posłane na wyjście. Zobacz czy takie coś z index.php: Cytat Kod <? require("txt/menu.emu"); ?> jest w odpowiednim miejscu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiem że to znaczy że nie można wysłać cookies, ale czy nie znacie sposobu na aktywowanie cookies.
Jaśniej wyrażę to tak: Dwa tygodnie temu wrzuciłem stronę na której wykorzystywałem cookies i wszystko działało (...) W kodzie masz: Cytat [php:1:98126edc74]<?php
setcookie("haslo", $haslo, time()+3600);setcookie("login", $login, time()+3600); ?>[/php:1:98126edc74] Spróbuj dodać parametr domena do cookie. Co prawda w razie braku domeny wartością domyślną jest nazwa hosta serwera, który generuje cookie, ale się kiedyś na tym naciąłem i wolę wpisywać ręcznie. -------------------- Nie ma jutra bez komputra.
|
|
|
![]()
|
|
a domena to będzie 'localhost' czy 'http://host.sk' ? bo w życiu nie stosowałem tego parametru
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Spróbuj dodać parametr domena do cookie. Co prawda w razie braku domeny wartością domyślną jest nazwa hosta serwera, który generuje cookie, ale się kiedyś na tym naciąłem i wolę wpisywać ręcznie.
Domena nie ma nic wspólnego z rozwiązaniem poruszaonego problemu. Rozwiązaniem problemu jest usunięcie require('login.php'); ze środka indexu (nie możesz się odwoływać do loginu tak jak do normalnych stron index.php?x=login). Zrób osobny warunek dla logowania na poczatku index.php. Np: [php:1:067893e951]<?php if($_GET['x'] == 'login') { require('login.php'); } ?>[/php:1:067893e951] Temat nadaje się na forum początkujący. Na przyszłość proszę korzystać z wyszukiwaki i uważnie czytać manuala. Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rozwiązaniem problemu jest usunięcie require('login.php'); ze środka indexu (nie możesz się odwoływać do loginu tak jak do normalnych stron index.php?x=login).
Zrób osobny warunek dla logowania na poczatku index.php. Np: [php:1:b4e317e781]<?php if($_GET['x'] == 'login') { require('login.php'); } ?>[/php:1:b4e317e781] dzięki kwiatek ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:11 |