![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak w temacie
mam kod PHP, ale nie wiem jak nałożyć półprzezroczysty tekst na obrazek ![]() Proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz tekst nałożyć na pusty biały obrazek, a potem obrazek z tekstem przekopiować (imagecopymerge()) jako półprzeźroczysty na docelowe zdjęcie/obrazek.
-------------------- "There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej bardzo zaawansowanym programistą nie jestem, więc pomysł może się okazać conajmniej głupi, ale...
Może spróbować nałożyć na obrazek - drugi obrazek, w formacie PNG, z już przygotowaną półprzezroczystością (tzn. tekst jest półprzezroczysty w pliku PNG) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cezet
To właśnie zaproponowałem. Tylko w mojej wersji tekst można generować dynamicznie. -------------------- "There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:32 |