![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu ostrzegam, że nie jest to zadanie trywialne.
Jak wyciągnąć treść ( ale tylko ) dowolnej metody, klasy, funkcji, itp., bez użycia tokenizera na całym projekcie + małego interpretera? Próbowałem z ReflectionAPI: Kod public string getFileName() public int getStartLine() public int getEndLine() ale czasami niezbyt się przydaje, np.:
lub
Zadanie polega na wyciągnięciu treści metody foo::bar(); Ten post edytował UDAT 21.06.2007, 14:24:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie Reflection to może pobranie zawartości pliku w którym znajduje się klasa i wykonanie serii pregów ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie Reflection to może pobranie zawartości pliku w którym znajduje się klasa i wykonanie serii pregów ? No nie do końca mam pomysł na te wyrażenia regularne ( ma takie same wady jak tokenizer + muszę napisać wyrażenia, które raczej nie będą proste ), więc wolę od tego użycie tokenizera + wyszukanie require'ów, bo z includami to nie wiem co zrobić, przy czym nadal szukam prostszego sposobu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:48 |