![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wszytko jest dobrze, wszystko ma takie same kodowanie, wszystko inne nie stwarza żadnych problemów tylko niczym nie wyróżniający się rekord dzień pokazuje mi "?roda" ... nie kumam czemu :/
-------------------- [ZMODEROWANO]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak masz zapisane na bazie środa czy ?sroda ? Penie masz cos zle poustawiane kodowaniem strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
na bazie też "�roda" a reszta normalnie jest z polskimi znakami. jak to naprawić
![]() -------------------- [ZMODEROWANO]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka lupka w panelu załatwiłaby chyba sprawę...
lub
To zależy co masz... Ten post edytował uli 20.06.2007, 14:18:19 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
tylko do rekordu OPIS (wyświetla się prawidłowo) przechodzi przez htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual co by się < > pozbyć...
phpMyAdmin - 2.9.2 (zmienne) character set client latin2 character set connection latin2 character set database latin2 character set filesystem binary character set results latin2 character set server latin2 character set system utf8 collation connection latin2_general_ci collation database latin2_general_ci collation server latin2_general_ci Dodałem
Wgrałem nową Środa lecz po przejści przez MySQL wyświetla się ?roda -------------------- [ZMODEROWANO]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
LukasKK, teraz to już nigdzie nie ma polskich znaków, wszędzie [?]
-------------------- [ZMODEROWANO]
|
|
|
![]()
|
|
To moze tak ja miałem problem ze znakami w tabeli ale odkąd mam ustawione tak to wszytko chodzi.
a pliki to przerobiłem Gżęgżułka http://www.gzegzolka.com/ jak mi doradzono na forum i problem znikną nie wiem jaki ma na to wpływ funkcja htmlspecialchars której używasz.
tak sie łacze z baza. Ten post edytował LukasKK 20.06.2007, 15:05:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż moment w którym używasz htmlspecialchars. Zwróć uwagę, że jako trzeci argument możesz podać kodowanie.
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 04:03 |