![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykłady dwa ze znanej książki o php.
1. Zapisywanie do pliku:
wywala mi : unexpected T_VARIABLE , o co chodzi? Dane z $ciągwyjsciowy brane są z formularza, czy muszę tam tez coś dopisać ? Pliku zamowienia.txt oczywiście nie ma, i chce go utworzyć z danych wpisanych do tego formularza. Ogólnie mam wrażenie, ze coś jest bardzo nie tak, i mógłby mi to ktoś opisać po kolei? 2. Sortowanie tablicy jednowymiarowej:
Tu błędu nie wywala, za do sortuje pierwszą kolumne - każda litera w osobnej rubryce... -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na przyszlosc przepisuj lepiej lub zmien książke -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm , no lepiej ale nadal nie za bardzo. Wyświetlają się błędy:
Jak coś to sorry, że tak to wkleiłem, ale sie na tym po prostu nie znam. I jeszcze jedno: gdzie wcześniej miałem błąd? Bo sie nie mogę doszukać.... Ten post edytował Max Damage 20.06.2007, 13:11:40 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Komunikat głosi, że nie masz praw do pliku spowodu open_basedir. Jesli masz dostep do php.ini to zmien to.
Cytat I jeszcze jedno: gdzie wcześniej miałem błąd? Bo sie nie mogę doszukać.... No bez przesady... pare linijek kodu i roznicy znaleźć nie mozesz. Szukaj w dwóch pierwszych liniach. miales tam dwa bledy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat No bez przesady... pare linijek kodu i roznicy znaleźć nie mozesz. Szukaj w dwóch pierwszych liniach. miales tam dwa bledy No faktycznie jest, jeden błąd mój , drugi książki... Cytat Jesli masz dostep do php.ini to zmien to A gdzie mam tego szukać ? I jak to zmienić? Pojęcia bladego nie mam czymś takim ![]() -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
php.ini jest to plik z konfiguracją php. Jesli masz to u siebie na kompie to zapuść szukajkę tego pliku to ci znajdzie. Albo poszukaj na googlach gdzie standardowo lezy taki plik dla systemu jaki masz.
Jesli zaś korzystasz z zewnetrzengo hostingu, to masz problem. ps: a musisz do takiej sciezki zapisywac? Nie mozesz do takiej './' ? Czyli do katalogu co lezy skrypt -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jesli zaś korzystasz z zewnetrzengo hostingu, to masz problem. Hm, no niestety, ale tak. Cytat Nie mozesz do takiej './' ? Czyli do katalogu co lezy skrypt Czyli tak : ?
Nom, utworzyło plik, tylko problem z fwrite , błąd ten sam co poprzednio. -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Przeoczylem jeszcze jednego byka:
A tobie proponuje manuala http://pl.php.net/manual/pl/function.fwrite.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Boże, przez te kropki i przecinki można zwariować, to wina czcionki w tej książce, i mojej nieostrożności oczywiście...
Działa elegancko. Dzięki za wszystko ![]() ![]() Miło by było jak by jeszcze ktoś mi wyjaśnił to sortowanie, ale nie śpieszy mi się - poczekam ![]() Manuala oczywiście też poczytam. Ten post edytował Max Damage 20.06.2007, 14:17:25 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Cytat Miło by było jak by jeszcze ktoś mi wyjaśnił to sortowanie Ten skrypt sortowania to jakas kicha a nie sortowanie. Najpierw definiujesz tablice wielowymiarową $produkt, zaraz potem nadpisujesz ją tablicą jednowymiarową, którą potem normalną funkcją sortujesz. Nastepnie lecisz pętlami po tablicy $produkt tak jakby byla ona tą tablicą wielowymiarową z początku, ale ona juz nie jest bo została nadpisana. Ufff, ale zakręcone ![]() Podsumowując: ten kod nie trzyma się kupy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No faktycznie, to tablica dwuwymiarowa, na szczęście wiem jak ją dowolnie sortować
![]() Sorki za błąd, czasem zakręcony trochę jestem... -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak z ciekawosci kto wie jaki algorytm sortowania stoi za funkcja sort
quicksort ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 13:30 |