![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym aby po wybraniu jakiejś opcji z rozwijanej listy automatycznie zaznaczały się niektóre checboxy, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Kod wygląda tak:
Np. jak wybierzemy z Kategorii jakieś pole np "jeden" to automatycznie zaznacza się chechbox "jeden". Mógłby mi ktoś pomóc? I jeszcze jedno, teraz mam tak że jak się kliknie na button "zapisz" to zmienia się na "proszę czekać..." i chciałbym aby ten button po zmianie napisu był zablokowany żeby nie można było w niego ponownie klikac ale z tym też sobie nie radze :/
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za 2 dychy moge ci to napisać tak to mi sie nie chce chyba że zaczniesz sam pisać i ewentualnie wtedy na forum ktos ci pomoze , a nie licz na to że powiesz "pomocy" i ktos ci napisze gotowca , to nie caritas Polska, a pomoc to pomoc a nie pisanie za kogoś za friko.
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do drugiego:
onClick="this.disabled=true;this.form.submit();" no i dodaj to swoje;p -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zablokowanie buttona udało się, ale dajcie chociaż jakąś podpowiedź do pierwszego
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Do drugiego pętla for lub while :
Masz kod reszte sam dopasuj... function zaznacz(what,pref,stan){ for(i=0;i<what.elements.length;i++){ if(what.elements[i].type == "checkbox" && what.elements[i].name.substring(0,pref.length) == pref){ what.elements[i].checked=stan; } } } |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze pytanko co do walidacji danych w js. Wiem jak zrobić żeby pole musiało mieć określony rodzaj i ilość znaków.
Ale jak zrobić żeby sprawdzało tylko czy pole nie jest puste bez żadnych dodakowych wymagań? Pozdarawiam Ten post edytował rts 21.06.2007, 11:19:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 20:24 |