![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pracuje właśnie nad formularzem kontaktowym do mojej strony. Formularz działa bez zarzutu ale jest on podzielony na dwa pliki. Pierwszy plik z czystym kodem html,a drugi to skrypt php z funkcja mail(). Zastanawiam się jaki sposób można połączyć kod html formularza ze skryptem php wysyłającym wiadomość aby całość znajdowała sie w jednym pliku. Myślałem też o tym czy zamiast wywoływania pliku ze skryptem php do przetwarzania formularza można wywołać odpowiednia funkcje bądź klasę. Poniżej zamieszczam kod obu plików: formularz
skrypt php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podziel kod na 2 funkcje
f-cja 1 skrypt wysyłający meila f-cja 2 generowanie formularza wykorzystaj if.. i wywoluj odpowiednia funkcje w zaleznosci od warunku, proste, dasz rade ![]() ![]() powodzenia, Lukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Zaczalem zmieniac i zatrzymalem sie w takim miejscu
1. Zastanawiam sie jaki zrobic warunek, widzialem przyklad z polem hidden, wartoscia i warunkiem NOT, ale jak pozniej bede chcial dodac wiecej funkcji niekoniecznie zawierajacych formularz sposob ten nie zadziala. Jak bede chcial zastosowac dodatkowa zmienna w funkcjach to musze ja jakos z nich wydostac na zewnatrz? Moze jest jakis inny sposob ktory bedzie odpowiedniejszy do sytuacji? 2. Przekazywanie zmiennej z funkcji, mniej wiecej wiem jak stosowac parametry ale zastanawialem sie czy nie bedzie latwiej zmodyfikowac formularz i skrypt do wysylania zeby korzystaly z tablicy, nie mam tylko pojecia jak to moze wygladac. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisal mi kiedyś NOSPOR:
POMYSLMY chcesz wyslac mail po nacisnieciu na wyslij wiec może tak:
Ten post edytował Lombi 20.06.2007, 20:22:20 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:44 |