![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak można zapisac wynik działania skryptu w javascript do zmiennej w PHP?
Np. Mam kod Javascript Po wykonaniu do w przeglądarce dostaje wynik 110, 97, 112, 105, 115 i wszytko sie zgadza a jak mogę teraz ten wybik zapisac do zmiennej PHP? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP jest jezykiem obslugiwanym po stronie serwera, a wiec skrypty sa wykonywane przed przeslaniem strony do przegladarki. JavaScript to jezyk obslugiwany po stronie klienta, czyli skrypty wykonywane sa juz po przeslaniu wyniku dzialan skryptow PHP.
W zwiazku z powyzszym problem przeslania zmiennych z JS do PHP jest dosc dziwny i raczej radzilbym przepisanie tego skryptu z JS na PHP. Na upartego mozna jednak wynik dzialania skryptu JS zapisac sobie w JS do jakiejs zmiennej, a nastepnie przeladowac strone tak, ze wynik tej zmiennej bedzie przesylany metoda GET, ale moim zdaniem to dosc nieladne rozwiazanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego służy Ajax, poszukaj przykładów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można prościej,
W JS zapisujesz do ciasteczka, a potem w php odczytujesz wartośc z ciasteczka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego. Ale to nie daje żadnego wyniku. Zmienna jest pusta:
A jesli dam
To dostaje w wynik Kod Array ( [ciastko] => eval(String.fromCharCode(\"document.write(frame(\'napis\'))\")) ) Nie juz dzięki wszystkim uporałem się z tym problemem wkoncu. Dzięki ![]() Ten post edytował D3vilroot 21.06.2007, 08:04:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:05 |