![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący i nawet nie wiem jak tego szukac tu na forum.
Pierwsze pytanie to czy zmianę takiego banera po najechaniu myszką osiąga sie w tym przypadku dzięki javascript ? Jak tak to sobie poradzę bo mam taki skrypt. (wielkim problemem będzie tylko to ze skrypt przewiduje określoną liczbę banerów i zakłada z góry ich nazwy - które przecież bedą sie zmieniać ) Prawdopodobnie przy uploadzie banera trzeba stworzyć jego "zamgloną" kopię. No właśnie jak tego dokonać ? Potrzebuje pomocy w rozpoczęciu rozwiązania tego problemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Efekt ten nazywa się rollover (na google multum przykładów) i wykorzystuje się do tego javascript, a można też wykorzystać css i hover ale IE sobie średnio z tym radzi i trzeba pokombinować, ale na google też ostatnio widziałem takie rozwiązania
obrazki trzeba wcześniej dwa przygotowywać chyba że powalczysz z css, warstwami i opacity/filer:alpha czyli (przezroczystość) Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz mi dać wskazówki jakich kay-word użyć żeby tego szukać ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Efekt ten nazywa się rollover (na google multum przykładów) napisane bylo szukaj efektu rollover albo image rollover robisz dwa image jedne wlasnie taki za mgla a ten drugi normalny i przy skrypcie w rolover potem sie beda przelanczac , PS ja bym to flashem zrobil jezeli to baner i odrazu to troche rozswietlil ![]() ![]() -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
Na razie- raz że mnie nie stać na program do Flashu a dwa - ze prawdopodobnie nie umiał bym sie nim obsłużyć.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie- raz że mnie nie stać na program do Flashu a dwa - ze prawdopodobnie nie umiał bym sie nim obsłużyć. ![]() to sie ceni bardzo ![]() ![]()
znalazlem taki skrypt moze ci sie przyda tylko pamietaj to nei php tyko java ![]() -- a Ty pamiętaj że to nie Java a JavaScript ![]() ~kwiateusz -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 01:35 |