![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym otrzymać cos takieg: Bramkarze: Bramkarz 1 Bramkarz 2 Obroncy: Obronca1 Obronca2 Obronca3 Obronca4 .... itd Chodzi mi o przedstawienie zawodników, którzy sa w kadrze, do kazdego zawodnika jest przypisana pozycja (bramkarz, obronca, pomocnik, napastnik). I jak moge zrobić coś takiego gdy np. Jan Kowalski jest bramkarzem to pokazał on by sie tutaj: Bramkarze: Jan Kowalski (a tu byłby inny bramkarz) Pozdrawiam. Ten post edytował Sadu2 19.06.2007, 20:21:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ale o co chodzi? dane tych osób mamy wyczarować? czy może wolisz wyklejankę?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem?
![]() Mam tabele w bazie danych: dane id | imie | nazwisko | data | pozycja | przydomek | kariera wyciągam sobie z bazy imie i nazwisko oraz pozycje zawodnika, i w zależności jaka ma pozycje to tam ląduje, np: Bramkarze: (jesli jest bramkarzem to tu) Obroncy: (a jesli jest obronca to tu) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
Jest extra
![]() Bramkarz: arek jarek Obronca: janek Bramkarz: waldek ![]() //EDIT: Poradziłem sobie, zmieniłem troche zapytanie....
Myślicie że to dobry pomysł tworzyć za każdym razem nowe zapytanie dla innej pozycji? Ten post edytował Sadu2 21.06.2007, 19:06:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślimy, że i owszem.
Co do struktury pytania... Wykorzystujesz tylko pola id, imie, nazwisko, więc ograniczyłbym to do (odpowiednio):
i dalej:
No bo po co wyciągać z bazy coś czego nie używasz w danej chwili? -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:21 |