![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy na forum - przeszukałem nieco tematy ale nie znalazlem odpowiedzi na mój problem.
Ogólnie problem polega na tym: Uruchamiamy skrypt.. pokazuje się okienko w którym wpisujemy słowo, np php. W tym momencie skrypt powinien wejsc sobie na z góry ustaloną stronę np: www.jakaśstrona.pl na której znajduje się wyszukiwarka artykułow. Skrypt ma przekazać to słowo do tej wyszukiwarki i wykonac zapytane - strona zwróci liste tematów - np pierwszy wynik prowadzi do jakiej strony z artykułem i tą własnie strone należy przejać (np zapisać ją na dysk) I teraz.. nie mam pojecia od czego tu zacząć. Powiedzedzmy, że na stronie docelowej szukarka wygląda tak
W jaki sposób mogę zewnętrznym skryptem przekazać do tej szukarki jakieś słowo? Z jakich technik można tu skorzystac? Jak mam tą strone "zmusić" żeby dla mnie cos wyszukała i odczytac to co znalazła? Proszę o pomoc - chociaż cząstkową Do dyspozycji moze byc PHP5 i ajax Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie to CURL albo ( rozwiązanie trudniejsze ) fsockopen
choć nie próbowałem czegoś takiego robić jeszcze, algorytm wyglądałby tak: 1. wysyłam nagłówki HTML do serwera na którym jest główna wyszukiwarka 2. odbieram odpowiedź 3. odpowiedź parsuję, dla odciążenia serwera ponownymi zapytaniami o to samo można gdzieś zapisać, np. cache 4. wyświetlam wyniki albo coś w tym stylu -------------------- // ...
Co nieco o mnie ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Czyżby chodziło o zadanie rekrutacyjne? Nieładnie tak oszukiwać
![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tego nie wiem. kumpel prosił o jakaś podpowiedź a ja proszę was ale widze, że nikt nie wie. Tak to juz jest na polskich forach smilingsmiley.gif lol, dostałeś odpowiedź we wcześniejszym poście i coś jeszcze marudzisz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:17 |