Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL] Dodanie Rekordów
uzytkowicz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Patrze już tak godzinę:

1. INSERT INTO 'pozdrowienia' (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES (``, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`)

i nie wiem co jest źle exclamation.gif :/ a MySQL odpowiada:

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''pozdrowienia' (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, ' at line 1

aaaaa exclamation.gif!

Ten post edytował uzytkowicz 19.06.2007, 13:39:48

--------------------
[ZMODEROWANO]
Go to the top of the page
+Quote Post
Lombi

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A nie powinno byc srednika na koncu?

--------------------
znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
+Quote Post
uzytkowicz

XX---

nieee, robiłem to przez php ale nie wyskakiwał dokładny błąd o co kaman, to wbiłem na phpMyAdmin i tam podałem zapytanie i wyskakuje jakiś warning :/ może to nie moja wina, może coś na serw się zepsuło... :/

--------------------
[ZMODEROWANO]
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

nie: 'pozdrowienia'
a: `pozdrowienia`
A najlepiej wogole bez ciapkow

a potem w wartosciach pol nie `wartoscpola` a 'wartoscpola', a najlepiej rozrozniaj liczbe od tekstu tongue.gif

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
uzytkowicz

XX---

1. INSERT INTO `pozdrowienia` (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES (``, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`)

1. #1054 - Unknown column '' in 'field list'

1. INSERT INTO `pozdrowienia` ('id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') VALUES ('', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis')

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') ' at line 1

Ten post edytował uzytkowicz 19.06.2007, 13:54:15

--------------------
[ZMODEROWANO]
+Quote Post
nospor

czytaj dalej:
Cytat
a potem w wartosciach pol nie `wartoscpola` a 'wartoscpola', a najlepiej rozrozniaj liczbe od tekstu

edit: mowilem o wartosciach pol a nie o nazwach pol. MIales zmienic tylko wartosci.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
uzytkowicz

XX---

wszędzie varchar

1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''id', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis') ' at line 1

ja cię kręęęęcęęęęę

--------------------
[ZMODEROWANO]
+Quote Post
nospor

mowilem bys nazw pol nie ruszal...
  1. INSERT INTO `pozdrowienia` (`id`, `ip`, `gg`, `data`, `godzina`, `nick`, `dzien`, `status`, `hash`, `opis`) VALUES ('', 'ip', 'gg', 'data', 'godzina', 'nick', 'dzien', 'status', 'hash', 'opis')

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:24