![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w jaki sposób można wyświetlić spis tabel w danej bazie danych MySQL?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat w jaki sposób można wyświetlić spis tabel w danej bazie danych MySQL?
Kod show tables;
-------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmmmmmm.
już znalazłem to (skopiowałem z PhpMyAdmin) ale dalej nie moge dojść, do tego jak sprawdzić, czy dana tabela istnieje.. może ktoś wie? dzięku dla kurtz'a za fatyge..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dalej nie moge dojść, do tego jak sprawdzić, czy dana tabela istnieje..
obsluz wynik tego zapytania ze strony skryptu php a powinno juz byc wszystko wiadome.. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast host mozesz cokolwiek wstawic, i uzywac '%' jak masz 0 rekordow to znaczy ze tabeli nie ma -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:48 |