![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytam bo sie juz pogubilem z tym MVC przeczytalem wszystkie artykuly i posty na php.pl
Zrobilem tak index.php
index tworzy kontroler i uruchamia metode
w modelu soccer_score_model.php
Za widok uzywam Smarty i teraz nie wiem czy dobrze robie bo nie wiem jak pobrac dane z modelu w index.php |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie to kontroler wywołuje widok na podstawie wywołanej metody w kotrolerze. U Ciebie jest tak jakbyś wiedział co wyświetlić zanim cokolwiek zostanie przez skrypt zrobione
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwroc kontener ModelAndView z wykonywanej akcji do kontrolera glownego. Nie widze gdzie tworzysz ModelAndView, ale chyba go zapomniales utworzyc....w Twoim przypadku z show_league_score
Wtedy kontroler bedzie mogl sie odniesc do tego samego kontenera ModelAndView i pobrac sobie widok i szablon (wczesniej ustawiony np. w tej samej akcji). Widze natomiast, ze niepotrzebnie dziedziczysz z typowego kontenera, ktory ma za zadanie przechowywac dane... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:45 |