![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem: Mam pole, trzeba wpisać login i hasło. Chcę to rozwiązać w następujący sposób: pole, w którym podaje się hasło domyślnie będzie miało wartość "wpisz hasło" czy "password" albo cośtam. Chciałem zrobić tak, aby po kliknięciu na to pole można było wpisać hasło, ale aby pole zmieniło swoje atrybuty na zagwiazdkowane. document.getElementById('pass').type='password' nie działa, nie ma czegoś takiego. Czy da się to wogóle zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to rozwiązać na dwa sposoby, choć nie wiem, czy słuszne.
1. Zrobić odpowiedni obrazek z napisem "wpisz hasło" i wstawić jako background-image, a na onfocus usunąć to tło. 2. Bardziej skomplikowane rozwiązanie - zrobić dwa pola - <input type="text" value="wpisz hasło" /> i <input type="password" />, drugie pole domyślnie niewidoczne. W pierwszym dać na onfocus zniknięcie tego pola i pojawienie się drugiego z jednoczesnym przeniesieniem focusa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmiana tła stronki nie stanowi problemu, ale poprzez różne analogie nie mogę dojść do zmiany tła pola formularza.
Jeśli ktoś zarzuci jeszcze odpowiednią komendą będe bardzo wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj:
var input = document.getElementById('pass'); input.setAttribute("type","password"); Przy tworzeniu inputa dziala, nie testowalem natomiast czy mozliwa jest taka modyfikacja |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2007 Skąd: Niepołomice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W normalnych przeglądarkach to zadziała, ale w IE6 to się wysypie na linii :
-------------------- Programy|łatki|sterowniki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od siebie dodam takie cos:
settimeout z dedykacja dla IE ktory chyba dlugo tworzy inputa ze potem go nie widzi przy poleceniu focus |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obie formy działają |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmiana tła stronki nie stanowi problemu, ale poprzez różne analogie nie mogę dojść do zmiany tła pola formularza. Jeśli ktoś zarzuci jeszcze odpowiednią komendą będe bardzo wdzięczny. Ten post edytował wojtek.zielinski 19.06.2007, 18:01:14 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |