![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciał bym zrobić bardzo prostą aktywację email jednak nie za bardzo mi to idzie, skierowałem ię w pewnym kierunku i nie wiem czy dobrze. Mam taki kod:
No i nie wiem czemu nic tu nie działa, mógł by mi ktoś spróbować przerobić ten kod poniewaz ni w jedną ni w drugą mi nie idzie :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa :/ nawet nie pobiera tego $row[id] do strony
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2005 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm albo jestem zmęczony albo
Druga sprawa to:
Czy jakoś tak ;] Możesz to jeszcze zrobić poprzez COUNT(*) w pierwszym zapytaniu do bazy i wtedy mysql_fetch_assoc ... mysql_fetch_row (przynajmniej ja się tylko tak spotkałem) stosuje się razem z while
Ten post edytował bash3r 18.06.2007, 22:14:33 -------------------- "Człowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu!"
|
|
|
![]()
|
|
czy będzie działąć ak np. cos.php?is=1 itd.
![]() oraz jak odczytać: $row['id'] ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2005 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zapytaniu do bazy masz sprawdzenie czy ID jest w bazie więc po co Ci ID ? A jeżeli faktycznie potrzebne to dodaj
oraz w zapytaniu zmień SELECT * FROM -> SELEST id FROM ... i wtedy pod zmienną $user['id'] masz ID z bazy ... Chociaż nie widzę większego sensu pobierania czegokolwiek z bazy skoro już masz przekazane w URLu Ewentulanie możesz zapisać to w jednym zapytaniu do bazy co jest jeszcze lepszym rozwiązaniem (wg mnie)
Ten post edytował bash3r 18.06.2007, 22:50:02 -------------------- "Człowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu!"
|
|
|
![]()
|
|
Widzę ale jak tu wstawić id usera?
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Geeez ;]
http://localhost/pryk/plik.php?id=6 To co Ci podałem pobiera id z URLa $id = addslashes($_GET['id']); i aktywuje tylko tego usera (o ile istnieje) ... nie wiem czy ten ostatni skrypt będzie działać ;] Ale napewno ;] Co więcej chcesz ? Może czego Ci tu brakuje ? PS. zainwestuj trochę kasy w jakąś książkę bo widzę, że nie masz kompletnie żadnych podstaw i trochę brak Ci logiki :/ Ten post edytował bash3r 19.06.2007, 16:45:37 -------------------- "Człowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu!"
|
|
|
![]()
|
|
wysyłam emeil na pocztę zarejestrowanego i otrzymuje wiadomość:
Gratulacje, bla, bal, bal Musisz aktywować swoje konto klikając na poniższy link: http://www.jakaś_strona.pl/aktywacja.php?id=6 i w ten oto sposób aktywowana jest osoba o id 6, ale niestety nie wiem jak zrobic aby pobierał przez ten adres to id, ponieważ resztę to już potrafię zrobić :/ Ten post edytował Max1992 19.06.2007, 16:53:31 |
|
|
![]()
|
|
6 raz to piszę i więcej nie napiszę
-------------------- "Człowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu!"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 23:26 |