![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki problem - Mam ajaxowa stonke ktora pobiera tresc innej htmlowej stronki i za pomoca innerHtml wciska w odpowiednie miejsce. Pozniej ladowane sa javascripty. (podlaczane do header) ktore obrabiaja owa stronke. Problem jest w tym - przynajmniej taka nieprawidlowosc zauwazylem - ze na komputerze gdzie zainstalowany i uruchomiony jest firebug aplikacja dziala bez zarzutu. Jezeli tylko wylacze firebuga zaczynaja sie problemy. Przykladowo zanim zaladowana jest tresc strony javascript prubuje cos za pomoca getElementById odnalezc - czego jeszcze nie ma - przynajmniej tak konsola bledow firefoxa wykazuje. Tak wogole tresc strony jest pobierana sychronicznie takze nie powinno byc sily ze javascripty sie zaladuja wczesniej.
No ale pytanko jest - dlaczego przy wlaczonym firebugu wszystko dziala a jak go wylacze to sie stronka wywala?. Oczywiscie nie moge sprawdzic firebugiem co jest nie tak - bo jak wlazce to wszystko dziala ![]() Z gory dzieki za pomoc i sugestie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojecia, jak bys zapodal kawalkiem kodu by było łatwiej, ale tak:
Może umieściłeś treść skryptu bezpośrednio w head lub gdzieś zamiast podpiąć to do zdarzeń (w tym wypadku body onload). Tylko nie wiem, co tu miesza Firebug. Tak czy inaczej, zapodaj jakimś kodem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz rozwiazalem ten problem. Firebug miesza w ten sposob ze z firebugiem ladowane sa javascripty w innej kolejnosci niz bez niego . Ladowane sa niezaleznie. Podczas projektowania i pisania mialem zawsze wlaczonego firebuga - no i sie okazalo jakie krzaki wyszly jak przeslalem linka kumplowi. Na przyszlosc juz bede wiedzial ze trzeba sprawdzic z firebugiem i bez niego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli korzystasz z getElementById, to zadbaj o to, żeby był on w "window.onload", wtedy nie pobierzesz niczego, co jeszcze nie jest wygenerowane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
spoko juz jest
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:04 |