![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem zamieniłem polskie znaki na Unicode w bazie danych i tak np. miasto Augustów w bazie danych wygląda tak: Augustów i w tym momencie pojawia sie problem bo mam wyszukiwanie i gdy wpisze Augustów to nic nie znajduje gdy normalnie z formularza wprowadze to agustów wygląda :AugustĂłw i wtedy wyszukiwanie działa prwidłow czy to jest wina kodowania na stronie?? Wersja klienta MySQL: 5.0.27 <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> tak mam ustawione drażni mnie jeszcze jeden temat dlaczego jak dodaje do bazy za pomocą funkcji save()
to zapisuje sie poprawnie i z wyszukiwaniem nie mam kłopotów a jak uzyje
To wtedy dane zapisują się inaczej i tak np. za pomocą funkcji save Augustów=AugustĂłw wstawienie za pomocą polecenia sql to mam normalnie Augustów na bazie ale na stronie wyświetla mi sie z krzaczkami siedzę na tym z 2 dni i powoli mnie to irytuje proszę o wszelka pomoc lub jakiś trop jak sie z tym uporać a oto jeszcze tabela
ciężka sprawa nikt nic wie?? czytałem kilka postów na forum jednak nic mi to nie pomogło ![]() ![]() Ten post edytował LukasKK 17.06.2007, 13:55:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień META na utf-8
po wywołaniu połączenia z bazą
Najlepiej jakby wszystkie Twoje pliki miały kodowanie UTF-8, możesz łatwo zmienić za pomocą Gżegżółki XP -------------------- Pozdrawiam,
InSee Sp. z o.o. - Solutions delivered |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:28 |