![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na podstawie lektury forum zrobiłem prostą bazę z dwoma tabelami. Aby dodawać do tabeli nowe rekordy zrobiłem formularz o nazwie form_dodaj_miasto.php wykorzystujący Kod form action="dodaj_miasto.php" method="post" a tu pliczek dodaj_miasto.php
Dodawanie rokordów działa ale po dodaniu nowego rekordu poprzez submit wyświetlana jest w oknie przeglądarki "czysta strona", chciałbym aby po dodaniu rekordu wyświetliła się strona z zawartością ostatnich np. 20 rekordów. Zrobiłem więc pliczek view_miasta.php :
W "ncludowanym" pliku przy pomocy "LIMIT" ustawiam sobie ilość wyświetlanych rekordów. Jednak tu też mam problem bo chcąc wyświetlić np ostatnich 20 rekordów z tabeli zawierającej 50, wyświetla mi w tabelce tak: 50 49 48 itd. a chciałbym żebym miał wynik w postaci: ... 48 49 50 Nie wiem jak to zrobić. Nie wiem też jak połączyć form_dodaj_miasto.php z view_miasta.php, abym po dodaniu submitem nowego rekordu otrzymywał nie czystą stronę a tę view_miasta.php. Mam nadzieję że komuś z forumowiczów będzie się chciało dobrnąć do końca tego posta i udzielić odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:45 |