![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić coś takiego:
Mam już maszynkę, którą dodaję do danej tabeli dodaje 4 pola. Dodaję je co tydzień. CZy po miesiącu mam ze 4 reordy. To jest: pole1 pole2 pole3 data Na danej stronie wyświetla mi się ostatni rekord. Chciałbym, żeby na dole dać pole kombi (rozwijane menu) i żebym mógł "przeskoczyć" do danego rekordu wybierając datę. Czy menu: 1.08 8.08 15.08 i itp Jak mogę to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz z bazy daty i dajesz je do <select>
Nastepnie po wybraniu przez użytkownika którejś z tych opcji robisz zapytanie SQL - SELECT * FROM baza WHERE data = 'data'; -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz troszke jaśniej tą drugą część wskazówki? Bo zrobiłem coś takiego ...
Kod <?php
include "configure.php"; $numerb2 = mysql_query("SELECT * FROM barometr ORDER BY numerb DESC"); if(mysql_num_rows($numerb2) != 0){ while($numerb = mysql_fetch_array($numerb2)){ echo '<option ="'.$numerb[numerb].'">'.$numerb[numerb].'</option>'; } } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:42 |