![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w jakis sposób mogę zrobić coś takiego: Mam strone w panelu admina, na której sa pola do wpisania: Imie: [......] Nazwisko: [......] Data Urodzenia: [......] Pozycja: [......] Obrazek: [URL] [......] - pole do wpisania tekstu [URL] - pole do wpisania URL pliku z opcją przeglądaj I chciałbym wpisywać dane, wybierać obrazek i potem wyświetlać te dane na stronie. W jaki sposób mogę to zrobić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra - suchy manual tutaj nie pomoże, więc dodam trochę od siebie. Mam nadzieję, że choć trochę przybliży Tobie zagadnienie.
Na początek (jeśli nie pisałeś w PHP) polecam kurs podstawowy: Kurs PHP Oraz kurs mySQL: Kurs MySQL Opiszę Tobie ogólnie jak mniej więcej to powinno wyglądać (pomijam nagłówki, rozmieszczenie tabel, oraz opcję przeglądaj - no bo co ma przeglądać?? WWW?? Czy ścieżkę lokalną ![]() plik index.html (czyli kwestionariusz) Kwestionariusz powyżej wysyła dane z pól do pliku dodaj.php Plik dodaj.php:
No a teraz wyświetlanie:
Oczywiście to tylko krótki szablon - brakuje obsługi wyjątków, autoryzacji itp, itd... -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo
![]() Mam oto taki kod:
Dzięki któremu pobieram nazwy kadr, ale:
Gdy wezme zapisz, wszystko zapisuje się oprócz $kadra. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem, w razie czego spóbuje inaczej.... Pozdrawiam Ten post edytował Sadu2 14.06.2007, 16:08:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza sie, dziękuje
![]() Ale jeszcze sie odezwe... ![]() //EDIT: Mam problem z odczytaniem:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/xxx/xxx/xxxx/public_html/md/kadra.php on line 19 Linia 19 to:
//EDIT: Poradziłem sobie z tym problemem:
Tylko chciałem zapytać jak moge wyświetlić wszystkie dane z tabeli, bo mi wyświetla tylko jedne dane. Pozdrawiam //EDIT: Juz działa, poradziłem sobie dzieki temu:
Dziękuje za rady, pozdrawiam. Ten post edytował Sadu2 15.06.2007, 16:21:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 05:33 |