![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie;
Mam pytanie, czy jest możliwe przerwanie wykonywania skryptu jeśli pojawi się error Kod Notice: ? Jeśli tak - w jaki sposób?
Ten post edytował vanvar 13.06.2007, 23:05:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Kleszczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzez zastosowanie wyjątków pewnie się da. Poczytaj w manualu o TRY i CATCH
-------------------- Szczęścia w mrokach...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
oj tam... zaraz wyjatki....
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
bez jaj - exit(), die(), throw new Exception(). Manual się kłania
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze pytanie do kodu nospora.
Generalnie moj problem wyglada tak: Mam funkcje, ktora pobiera jakies tam dane dla danej zmiennej - argumentu (zmienne te sa zapisane w pliku tekstowym). Po pewnym czasie pobierania danych nastepuje blad Notice. Chcialbym wiec, aby funkcja skonczyla swoje dzialanie dla jednej zmiennej po pojawieniu sie Notice, po czym rozpoczela dzialanie dla innej, pobranej zmiennej. Problem lezy niestey w funkcji exit(), ktora calkowicie konczy dzialanie kodu - dla mojej w/w funkcji nie pobiore juz w takim wypadku nowego argumentu jako zmiennej. Bede bardzo wdzieczny za jakas sugestie ![]() Pozdrawiam, T.K. Ten post edytował vanvar 13.06.2007, 23:06:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No coz, nigdy tak nie musialem kombinować tak jak ty, dlatego też na szybko sklecilem dla Ciebie taki kodzik, by pokazać ci przykładową idee. Kod nie jest zaelegancki, bo dziala na globalach, ale tu chodzi o idee a nie jakosc kodu
![]()
Przy przetwarzaniu zmiennej $i=5 generuje NOTICE i funkcja to wylapuje. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 17:17 |