![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisałem kod pobierający dane do mysql:
index.php [php:1:fc50e5f125]<?php @include("dbconfig.php"); if($uzytkownik && $haslo && $email && $gg && $komurka) { $uzytkownik = addslashes(htmlspecialchars($autor)); $haslo = addslashes(htmlspecialchars($email)); $email = addslashes(htmlspecialchars($temat)); $gg = addslashes(nl2br(htmlspecialchars($tresc))); $komurka = addslashes(nl2br(htmlspecialchars($tresc))); $connect=@mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die("Blad - nie mozna nawiazac polaczenia z $dbuser@$dbhost"); $sql = "insert into mail values(NULL, '$uzytkownik', '$haslo', '$email', '$gg', '$komurka')"; mysql_select_db($database, $connect) or die ("Nie można połączyć się z bazą danych!"); mysql_query($sql); echo "Dziękujemy za wypełnienie danych konto zostanie aktywowane za 24h, przepraszamy za taki długi czas trwania."; } else { echo "<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><form method=post>"; echo "Login: *<input type=text name="$uzytkownik"><br>"; echo "Hasło: *<input type=password name="$haslo"><br>"; echo "Email: *<input type=text name="$email"><br>"; echo "Gadu-Gadu: *<input type=text name="$gg"><br>"; echo "Komurka: *<input type=text name="$uzytkownik"><br>"; echo "<input type=submit value=Zarejestruj><br>"; echo "</form>"; echo "<font color=red>Pola oznaczone <b>*</b> muszą byc wypełnione z poważaniem <a href=index.php?show=admin>administrator</a>.</font>"; } switch($show) { case("admin"): include("admin.php"); break; } ?>[/php:1:fc50e5f125] dbconfig.php [php:1:fc50e5f125]<?php $dbhost="localhost"; $dbuser="root"; $dbpass="krasnal"; $database="dane"; ?>[/php:1:fc50e5f125] sprawa jest taka chciałbym żeby po zarejestrowaniu gośc dostał maila potwierdzającego po 24h, potem po dostaniu wiadomości uaktywnić konto w ciągu 2h,żeby po zatwierdzeniu miał swoje okno z profilem i opcjami,mógł się komunikowac na stronie z innymi userami,miał określone prawa tak jak na php.pl przez admina np.jasiu jeste opiekunem wiecej podam jak poprawie lepiej skrypt -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:340a7462dc]<?php
<a href=index.php?show=admin>administrator</a>.</font>"; } switch($show) { case("admin"): include("admin.php"); break; } ?>[/php:1:340a7462dc] te linijki mi sie podobaja szacuneczek ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już się smiejesz
![]() ![]() ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie smieje sie , tylko rozumiem ze admin.php to profil administratora??
to profile uzytkownikow tez na oddzielnych stronach bedziesz trzymal?? p.s baze danych juz zaprojektowales?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie smieje sie , tylko rozumiem ze admin.php to profil administratora??
to profile uzytkownikow tez na oddzielnych stronach bedziesz trzymal?? p.s baze danych juz zaprojektowales?? nie to jest tylko link do informacji o adminie np.email,gg a to jest moja sprawa co ja gdzie i kiedy bede trzymał ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
a tobie jeśli chodzi że tam użytkownik bedzie miał dostep do profilu admina to się mylisz i to bardzo
![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kubatron nie rzucaj sie tak tylko odpowiedz na pytanie ... jesli to twoja sprawa jak przechowujesz dane i gdzie to sobie sam rozwiazuj swoje problemy, a nie zasmiecaj forum bezsensownymi postami... A jesli ktos bedzie mial ochote ci pomoc to ci pomoze ... jesli nie to nie ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat kubatron nie rzucaj sie tak tylko odpowiedz na pytanie ... jesli to twoja sprawa jak przechowujesz dane i gdzie to sobie sam rozwiazuj swoje problemy, a nie zasmiecaj forum bezsensownymi postami... A jesli ktos bedzie mial ochote ci pomoc to ci pomoze ... jesli nie to nie ...
ja nic bym niemówił tylko powiedz mi jedno co jego obchodzi co ja gdzie i po co bede trzymać,to jest moja sprawa a ja zadałem pytania a nie żeby on mi odpisywał bezsensowne post ![]() ![]() ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kubatron: żeby zorientować sie w sytuacji i udzielić Ci pomocy struktura bazy danych mogłaby sie przydać. Ale skoro to jest Twoja sprawa to martw sie o nią sam...
-------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
struktura czyli pola w których sa zapisywame dane
Użytkownik: Hasło: email: gg: komurka: -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat komurka:
komórka ;P |
|
|
![]()
|
|
sorry ale spieszyłem się
![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat sorry ale spieszyłem się
![]() Moje gratulacje II zrozumiały post !! Rozwijasz sie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Moje gratulacje II zrozumiały post !! Rozwijasz sie
![]() niecwaniakuj tak zabasz ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niecwaniakuj tak zabasz
![]() że co proszę :?: :?: kolejny niezrozumiały post ... przetłumacz to na język polski, angielski to może ktoś to zrozumie, bo w takiej formie nic nie rozumiem z tego co napisałeś -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:18 |