![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak najlepiej rozwiązać wypelnianie formularza z krokami. Czyli wypełniam dane osobowe i daje "dalej", wypełniam następny krok i daje "dalej" Czy wpisane wartości w formularzu trzymać w sesji czy w polach ukrytych (hidden). I jeszcze jedno, jak użytkownik ma w którymś kroku wgrać zdjęcie co wtedy? bo jak zamknie przeglądarke nie klikając na "rezygnuje" lub "dodaj" serwer sie zapycha niepotrzebnymi zdjęciami. Jak Wy to rozwiązujecie? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mnie nie zrozumiałeś.....
Jakieś inne propozycje? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jeszcze jedno, jak użytkownik ma w którymś kroku wgrać zdjęcie co wtedy? bo jak zamknie przeglądarke nie klikając na "rezygnuje" lub "dodaj" serwer sie zapycha niepotrzebnymi zdjęciami. A co stoi na przeszkodzie, aby zrobić tymczasowy folder na zdjęcia ( powiedzmy co tydzień kasowane z niego będą zdjęcia ), z niego po prawidłowej rejestracji będą kopiowane zdjęcia do folderu użytkownika ? Cytat Jak najlepiej rozwiązać wypelnianie formularza z krokami. Czyli wypełniam dane osobowe i daje "dalej", wypełniam następny krok i daje "dalej" Czy wpisane wartości w formularzu trzymać w sesji czy w polach ukrytych (hidden). Jak ci wygodnie, ja bym został przy sesjach. Użytkownik wtedy ma mniejsze pole do manipulowania rejestracją, poza tym jest to bardziej eleganckie ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
kolega podejrzewam że zrozumiał podał Ci 3 opcje
![]() ![]() a co do obrazków to może uploadowac na serwer do katalogu temp który jest opróżniany powiedzmy raz dziennie cronem. W przypadku zakonczenia pomyślnie byłby wrzucany w odpowiednie miejsce, a jak nie to byłby usuwany przez zadanie w cronie ![]() edit: dopiero zauważyłem że sie spóźniłem ![]() a co do geta to strife mi przypomniał ze on ma ograniczenia co do długości, więc średnio sie nadaje dla długich formularzy ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzięki panowie
![]() -------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 10:49 |