![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie
![]() da sie napisac w php wideokonferencje nie instalując dodatkowych aplikacji (chodzi mi o desktopowe aplikacje). Wideokonferencja mialaby dzialac bezposrednio ze strony www. jesli ktos wie jak to ugryźć to prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Lol, w php?
![]() ![]() // A może AJAX coś tu da? O.o (chyba nie) -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a jak chciałbys robić stream obrazu? we flashu już by to szybciej przeszło, ale też nie wiem czy to osiągalne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... ja bym ogólnie zróbił coś w stylu video z Media Playera, korzystającego z jakiś darmowych videokonferencji z neta... Nie wiem.... może by tak jakoś się dało.
-------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz zaraz jeśli chodzi ci o video-konferencję to PHP odpada.
Weź pod uwagę to że PHP jest językiem server-side, więc nie może przy jego pomocy przesyłać dźwięku i obrazu. Jest to jak najbardziej wykonalne przy wykorzystaniu technologii Flash lub Java. Nie wiem czy coś się zmieniło ostatnio, ale żeby zrobić to we Flashu musisz kupić serwer FlashCom za jakieś 500 $ i chyba bardziej jednak się opłaca Java ![]() Ten post edytował orglee 12.06.2007, 02:32:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:20 |