![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Mam w bazie tabelę podstrony (id, tutul, tresc...). Jak mam zrobić, aby w menu pojawiały sie linki (tytuł) a po kliknięciu tresc otwierała się w innej komórce tabeli??
Jak narazie kombinuje z czymś takim: Menu:
i Treść:
Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co ci chodzi możesz troche jaśniej?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmh.. jasniej??
Sprawa taka: Baza danych Tabela: podstrony a w niej id (primary), tytul, tresc... Wczytuje menu (1 kod). Co mam zrobić aby po kliknięciu w któryś link w 2 kodzie pojawiła się treść? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne przekazywane w pasku adresu przechowywane są w tablicy _GET, odwołujesz się więc do nich przez $_GET['nazwa_zmiennej'] (chyba, że w konfiguracji php włączona jest opcja register_globals, wtedy można odwołać się bezpośrednio przez $nazwa_zmiennej, ale nie jest to dobra praktyka).
Ten post edytował Void 12.06.2007, 06:33:14 |
|
|
![]()
|
|
Nie działa
![]() Jak mam to wyświetlić? Nic się nie pokazuje w treści podstrony... //Edit: działa ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanie... Odnośnie usuwania podstrony. Mam coś takiego: 1. Pokazuję wszystkie rekordy z tabeli, przy każdym mam edytuj (z nieszczęsnym id):
2. Po kliknięciu...
...Wyświetlam:
... i Pokazuję formularz edycji
3. Klikam w submit i...
Nie działa... Jak mogę zrobićm aby id który wybiorę gdzieś się zapisał, albo jak mogę go przesłać przez formularz po uprzednim wybraniu go? ![]() Ten post edytował danielv13 12.06.2007, 14:12:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech.. i znowu to samo
![]()
zamiast
Rozumiem, że formularz edycji masz umieszczony w tym samym skrypcie, co poniższe zapytanie: ? Jeśli tak to możesz po prostu przesłać id jako kolejną zmienną w pasku adresu. Cytat(danielv13) ... i Pokazuję formularz edycji
A w zapytaniu UPDATE pobierasz tą zmienną
|
|
|
![]()
|
|
O kurde działa
![]() ![]() Masz stałego klienta ![]() Pokarzę Ci potem moje "dzieło" ![]() Nie chcę nikogo krytykować, ale zobaczcie tutaj: http://forum.webcity.pl/index.php?showtopic=4943 Napisałem go wczoraj o podobnej porze jak tu ![]() ![]() Teraz zrobiłem wg. instrukcji:
i nie chce usuwać ![]() Ten post edytował danielv13 12.06.2007, 18:02:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz literówkę, nie ma czegoś takiego jak DELTE. Poza tym wykasuj te końcowe ciapki bo są niepotrzebne. No i na przyszłość pamiętaj, że jest coś takiego jak mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 22:56 |