![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem otoz mam stworzona funkcje
jakas_funkcja($filename) { .......... //tutaj jest sprawdzany rozmiar obrazka, typ itd // nastepnie jest to wrzucane do tablicy $results['original'] = array( 'img_format' => 'original', 'img_width' => $Info[0], 'img_height' => $Info[1], 'img_mime' => $Info['mime'], 'img_path' => $upload ); } zapis do bazy() { ........ // zapis do bazy przez zapytanie insert } $objImage= new Image(); jakas_funcka($filename); $results = jakas_funcka($filename); i tutaj teraz mam problem otoz nie wiem jak przypisac nowej zmiennej np $width= wartosci z tej tablicy abym mogl sobie ten wymiar wstawic pozniej do bazy Jesli napisze : $width = $results['original']['img_width']; // to otrzymuje komunikat o bledzie: "Cannot use string offset as an array in" w powyzszej linijce. zapis do bazy() Prosze o pomoc w przypisaniu tych wartosci z tablicy i wstawieniu ich do bazy. W tablicy mam string i jak z tego wybrnac!!!! Ten post edytował gregi1 11.06.2007, 14:05:30 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chcesz by takie coś przypisywało do zmiennej results tablicę musisz w funkcji użyć return
lub utworzyć results i potem przekazywać do funkcji przez referencję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do spoks, mam ten return.... chodzi mi tylko o to ze nie moge przypisac sobie tej zmiennej bo ta tablica jest stringiem. Bo wywyluje sobie var_dump(od_tej_tablicy) i wyrzuca mi string. I wlasnie nie wiem co zrobic aby nie byla stringiem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Działa normalnie - musisz mieć błąd gdzieś wcześniej, albo coś źle nam przepisałeś. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:36 |