![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam formularz, który zawiera bardzo dużo radiobuttonów, stąd też tworząc kod zapisywałem po kolei inserty każdego pytania:
itp. Nie pomyślałem o tym, że każdy insert wstawi nowy rekord, i zastanawiam się jak to można połączyć, jest jakaś instrukcja AND w MySQL'u? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć REPLACE albo rozbić to na dwie tabele, z czego druga to będzie coś w rodzaju:
Kod +-------------+-------------------+--------------+
| id_danych | id_rediobuttona | zaznaczony | +-------------+-------------------+--------------+ | 1 | 78 | 1 | | 1 | 79 | 1 | | 1 | 80 | 0 | | 2 | 78 | 1 | | 2 | 79 | 0 | | 2 | 80 | 0 | | 2 | 81 | 1 | | 3 | 78 | 1 | -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Wieviór Mam pytanie jak bedziesz mial 1000 radio to tyle bedze pol w bazie?
Zastosuj to co podal Kicok -------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pól mam 55 i chcę przy tylu zostać, nie robiąc dwóch tabel raczej, wiem że to nieco lepsze rozwiązanie, ale też dłuższe nieco, a ja to potrzebuję szybko mieć zrobione, bo na jutro
![]() REPLACE to dobry pomysł i zbiłem to w dwa zapytania, gdyż musiałem i będę używał REPLACE'a ![]() Dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:55 |